Λευκά κρασιά

Papargyriou  Blanc

Το πλέον δημοφιλές κρασί του Κτήματος Παπαργυρίου, ένα blend από Μοσχούδι και Ασύρτικο. Το Μοσχούδι είναι το μικρόρραγο Μοσχάτο Ρίου Πατρών. Εδώ συνδυάζεται με το δυναμικό Ασύρτικο (και τα δύο καλλιεργούνται στον ορεινό μας αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων) και μαζί δίνουν ένα κρασί που ξεχωρίζει για το πλούσιο άρωμα του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, αλλά και την πολύ ωραία επίγευση. Συνοδεύει φρούτα, σαλάτες,  λευκά κρέατα, ψάρι και όστρακα στους 9-11°C.

Papargyriou Unfiltered

Επίσης από τον ορεινό μας αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας, ένα blend από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο που εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, χωρίς καμία επεξεργασία, προκειμένου να διατηρήσει όλη τη γεύση και το άρωμά του. Παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και πίνεται στους 11-13°C, συνοδεύοντας κρέατα ή ψάρι στη σχάρα.

Sauvignon Blanc

Από τη φημισμένη γαλλική ποικιλία, η οποία καλλιεργείται σε ένα επικλινή αμπελώνα στα Σοφιανά Κορινθίας (900μ.),  παράγουμε ένα ξηρό, τραγανό κρασί με διακριτικά αρώματα και ωραίο, γεμάτο στόμα. Συνοδεύει ψάρι, συνταγές με μανιτάρια και σπαράγγια, σαλάτες ή λευκά κρέατα στους 10-12°C.

Όψιμος Τρύγος

Ένα γλυκό, αρωματικό κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από υπερώριμα σταφύλια της ποικιλίας «Μοσχάτο Ρίου», καλλιεργημένης σε υψόμετρο 850μ. . Διαφέρει από τα συνηθισμένα γλυκά κρασιά, θυμίζοντας περισσότερο τα αλσατικά Vendanges Tardives. Η υψηλή οξύτητα του ισορροπεί τη γλυκύτητα, επιτρέποντας του να συνδυάζεται τόσο με φρούτα, όσο και με γλυκά που δεν έχουν έντονη γλυκύτητα (π.χ. τσιζκέϊκ), αλλά και με πικάντικα τυριά.  Πίνεται στους 8-10°C και με το χρόνο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη αρωματική πολυπλοκότητα.

Ροζέ κρασί

Papargyriou Rose

Βασίζεται στις ελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο και Μαυροδάφνη. Έντονα φρουτώδες, με ωραίο ανοικτό ροζ χρώμα. Στο στόμα είναι γεμάτο, με μακρά, ευχάριστη επίγευση. Πίνεται στους 10-12°C, μαζί με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα (π.χ. λαδερά), αλλά και με κρέας σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι (αντί για ένα βαρύ κόκκινο).

Ερυθρά κρασία

Aγιωργίτικο

Με βαθυκόκκινο χρώμα, το κρασί αυτό έχει ως βάση το Αγιωργίτικο . Ωρίμασε 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια barrique και χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα, βελούδινη γεύση και θαυμάσιο άρωμα κόκκινων φρούτων. Πίνεται στους 16-17°C συνοδεύοντας κόκκινο κρέας ή ζυμαρικά.

Vinum Curtium

Από τη σπουδαία γαλλική ποικιλία Syrah, ένα πολύ πλούσιο και γεμάτο κρασί με ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Ωριμάζει επί 18 μήνες σε βαρέλι barrique και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Συνοδεύει κυνήγι και κρέατα στην κατσαρόλα στους 17-18°C. Το κρασί αυτό παίρνει το όνομα του από το φίλο μας Kurt Weiler, που μας βοήθησε πολύ σε δύσκολες στιγμές…

Cabernet Sauvignon

Βαθύ πορφυρό χρώμα, μεγάλη αρωματική ένταση και πλούσιες, ώριμες ταννίνες χαρακτηρίζουν αυτό το ξεχωριστό Cabernet. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Ωριμάζει επί 18 μήνες σε καινούρια βαρέλια barrique και συνοδεύει φιλέτα ή άλλα κρέατα στη σχάρα. Προτεινόμενη παλαίωση από 8-15 χρόνια (ανάλογα με τη χρονιά ).

 

Don Giovanni

Χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο ποικιλιακό άρωμα και το γεμάτο σώμα με πολλές ταννίνες. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια το λιγότερο επί 18 μήνες, πρώτα σε μικρά 300 λίτρων και στη συνέχεια σε μεγαλύτερα, προκειμένου να γίνει πιο πολύπλοκο.  Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε τη μετάγγισή του σε καράφα πριν το απολαύσετε στους 17-18°C συνοδεύοντας συνταγές ζυμαρικών ή κοκκινιστά.

The Black Daphne

Η εξαιρετική αυτή ελληνική ποικιλία δίνει ένα ξηρό κρασί με πολύ πλούσιο άρωμα και ζωντανή οξύτητα. Διατίθεται σε πολύ μικρή ποσότητα και έχει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Προτείνουμε να το πιείτε με μεζέδες και κρύα πιάτα στους 16-18 °C.

Eυφορίων

Χαρακτηρίζεται από βαθυπόρφυρο χρώμα κι ένα ιδιαίτερο άρωμα φράουλας, ευκαλύπτου, πούρου και μάνγκο. Ωρίμαση σε barrique για 18 μήνες, δοκιμάστε αυτό το διαφορετικό κόκκινο με αρνί, κόκκινες σάλτσες ή ζυμαρικά στους 16-18°C.

"4-4-2"

Βασίζεται στη συνοινοποίηση του Αγιωργίτικου και του Syrah. Διακρίνεται για το λαμπερό κόκκινο χρώμα του, τον πλούτο των αρωμάτων του και το ωραίο στόμα με απαλή γεύση και ελαφρά ταννική επίγευση. Πιείτε το συνοδεύοντας ορεκτικά και ελαφρά πιάτα στους 17-18°C.

Le Roi des Montagnes Syrah

Μια διαφορετική προσέγγιση στην καλλιέργεια και οινοποίηση δίνει ένα κρασί με ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό πλούτο, καθώς  και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στη φιάλη. Το Syrah, καλλιεργημένο στα 850μ στην ορεινή Κορινθία, δείχνει εδώ πόσο μεγάλες δυνατότητες έχει στην Ελλάδα. Πιείτε το μαζί με τυριά , κυνήγι, κόκκινο κρέας ή και με μια bitter σοκολάτα μετά το γεύμα στους 18-19°C.

Le Roi des Montagnes Cuvee

Έχοντας ως βάση το Cabernet Sauvignon δημιουργήσαμε ένα blend που διαθέτει τη δύναμη και τα αρώματα του, πλαισιωμένα όμως από κάτι πιο εξωτικό και πολύπλοκο. Παλαίωση σε βαρέλι επί 24 μήνες, αφιλτράριστο, με πολλά χρόνια εξέλιξης μπροστά του. Συνδυάστε το με ελάφι, αγριογούρουνο ή φιλέτο στο γκριλ στους 18°C.

Λευκά Κρασιά
blanc
unfiltered
sauvignonblanc
opsimos
Ροζέ κρασί
rose
Ερυθρά κρασιά
agiorgitiko
vinum
cabernet
dongiovanni
daphne
euforion
442
roi montagnes
cuves